Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#1352 Wysłany: 2014-11-03, 20:26
ja tam dzwonilem na te numery podane na kwicie EMS - za ktoryms razem ktos odebral i nawet mi powiedzial co i jak. Po trackingu sie mozna tez zorientowac ("zwolnienie przez UC" czy cos takiego sie pojawia); dolicz 23% i czekaj na listonosza.
u mnie na trackingu nawet nie ma, że zatrzymane na cle...
_________________ "Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska."
Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#1354 Wysłany: 2014-11-03, 21:51
Emre, no ale u Ciebie sprawa jasna, dostałes powiastke z UC że co i jak, wysłałeś, więc teraz czekasz 2-3 dni ściskając w garści te ok. 25% ceny dla pana listonosza, albo pani w okienku
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#1355 Wysłany: 2014-11-09, 09:44
custom clearance w statusie oznacza że jest w PL czy dopiero odprawiony ze Stanów?
Prawdopodobnie będzie tylko śledzenie na terenie USA. JAkiś tydzień do dwóch od opuszczenia Ameryki powinien być u Ciebie. Sprawdź z jaką datą jest ostatni wpis.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Paź 2010 Posty: 1675 Skąd: *Miasto know-how
#1363 Wysłany: 2014-11-27, 09:21
Ja również mam pytanie.
FedEx odprawia dwie paczki, z deepwatches.
W statusie obu przesyłek po przesyłce dokumentów, mam opis rewizji celnej.
Ktoś wie o co c'mon ?
Oświadczenie wypełniłem zgodnie z prawdą, podałem źródło zakupu oraz adres strony.
Pomimo tego, paczki zostały otwarte. Wiąże się to z jakimiś dodatkowymi opłatami ?
Nigdy nie spotkałem się z tą formą weryfikacji przesyłanego towaru ...
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
Nie, nie wiąże się to z żadnymi opłatami. Koszt odprawy celnej jest ryczałtowy. Za twoją ulgową taryfę płacą firmy
A inspekcja to normalna sprawa, do mnie w zasadzie każda paczka z EMS przychodzi otwarta. Z DHL mniej więcej połowa, a z FedEx faktycznie dotąd nie otwierali. Ciekawostka taka.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Paź 2010 Posty: 1675 Skąd: *Miasto know-how
#1365 Wysłany: 2014-11-27, 09:35
Uff ... Już się zląkłem ... Jakiś nerwowy jestem ostatnio
Kolejny raz nowe doświadczenie importowe. Ostatnio po raz pierwszy osobiście dopadło mnie cło, a teraz nowy termin, którego nie znałem
Dziękuję Krzysiek. Uspokoiłeś mnie.
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"