Pies czy kot?: pies Pomógł: 33 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Cze 2013 Posty: 2203 Skąd: Warszawa
#1 Wysłany: 2014-09-12, 17:16 pilot typ A
pozazdrościłem Mirkowi, nabyłem Urala, tarczę od Heleny jakieś wskazówki, jakieś koperty i zacząłem...
Koperty 44 i 45 mm nie chciały przyjąć 3608 i już zacząłem kombinować z większymi gdy ktoś z HF uświadomił mnie, że 41-42mm koperta z Oferi (nabyłem składaka Marine jakiś czas temu) pasuje jak ulał do 3608.
summa summarum wyszedł całkiem zgrabny mały (co przy sterylnej tarczy typ A uważam za zaletę) pilot
wskazówki zostawiłem póki co oryginalne - albo pomaluję albo postaram się potraktować temperaturą, ew te wezmę http://www.parniswatch.ne...58&productname=
zdjęcia
Ostatnio zmieniony przez bofff 2014-09-18, 19:45, w całości zmieniany 3 razy
Pies czy kot?: pies Pomógł: 33 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Cze 2013 Posty: 2203 Skąd: Warszawa
#5 Wysłany: 2014-09-12, 19:58
przy kręceniu/ustawianiu kręcą się wszystkie 3 wskazówki - sekundowa oczywiście 60x szybciej niż minutowa
ten gif to po nakręceniu sprężyny, ale jest zapętlony - wskazówka tak naprawdę nie cofa się
mam wrażenie, że sprężyna szybko się rozwija
Jak Ci śrubka od wałka wypadła, to prawdopodobieństwo, że ją wkręciłeś dobrze, bez zdejmowania tarczy, jest równe prawdopodobieństwu mojej wygranej w Lotto
Na moje, to zespół remontuaru (tak to się nazywa?) Ci się rozleciał.