Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#16 Wysłany: 2012-02-29, 11:38
ciniol napisał/a:
no są ale była mowa że nie wysyłają do Polandu
Są kumotrzy, którzy sobie radzą z tą niedogodnością Mają znajomych w USA, korzystają np. z Polameru czy Poloneza itp.
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#17 Wysłany: 2012-02-29, 11:51
nie wiem może to śiakiś taki antypolonizm ale bałbym się że mnie rodak ciulnie albo oskubie choć pewnie nie mam racji, ale jak dajmy na to robię zakupy na zatoce.de to wolę kupować od piur niemca niż niemca z prawdziwie niemieckim nazwiskiem kończącym się na ski, vić czy abdullach
moja teoria została jednak ostatnio powaznie nadwątlona bo kupiłem mesha od tureckiego niemca czy niemieckiego turka
http://www.ebay.pl/itm/16...984.m1497.l2649
i powiem wam że jestem zadowolony
szybko, sprawnie, bezproblemowo, towar spoko tylko o mały włos wywaliłbym teleskopy bo je podlepili do woreczka z bransa nieprzezroczystą taśma klejącą - nie widziałem ich musiałem je wymacać
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#18 Wysłany: 2012-02-29, 12:05
ciniol, kupując na Zatoce masz pełną ochronę PayPal, nie ma znaczenia, od kogo i co kupujesz ..
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#19 Wysłany: 2012-02-29, 12:13
zgadza się jak płacisz PayPalem, ale jak trafił mi się kiedyś pacjent który chciał "only cash in letter or +5,7 euro for bank provision" to miałem dusze na ramieniu czy jak wyślę w liście kasę to zobaczę towar. wtedy nie ma ochrony bo przecież nie pojadę do Hanoweru ani nie będę zakładał sprawy w sądzie niemieckim
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Blaz [Usunięty]
#20 Wysłany: 2012-02-29, 12:20
To się takiego omija.
Na zatoce i ogólnie za granicą nie kupuję inaczej niż przez paypal.
#21 Wysłany: 2012-02-29, 12:23
czasami się niestety nie da można tak zrobić jak towar jest powtarzalny ale jak nie to jest dramat dokonania wyboru
ta konkretne sytuacji o której mówiłem to była pocztówka z początku XX wieku z litografią browaru w Zabrzu - przez 7-8 lat widziałem wcześniej ją w ofercie tylko jeden raz
więc klasyczny wóz albo przewóz
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#25 Wysłany: 2012-02-29, 13:54
maciek, właśnie sobie dzisiaj takiego u tego sprzedawcy "kupnąłem"
#26 Wysłany: 2012-02-29, 13:57
Svedos napisał/a:
maciek, właśnie sobie dzisiaj takiego u tego sprzedawcy "kupnąłem"
no i dobrze.
Mnie tylko to szkło takie zniekształcające indeksy trochę odrzuca, jakoś nie mogę się do tego przekonać. Mam takie w jednym zegarku i właśnie przez nie rzadko go noszę.
To kwestia jego grubości, czy krzywizny? Bosą wypukłe szkła, które nie zniekształcają, cieńsze chyba muszą być...
Ostatnio zmieniony przez maciek 2012-02-29, 13:58, w całości zmieniany 1 raz