Zegarek posiada wszelkie dodatki typu stand z reklamą Team Red Bull, przywieszki , instrukcje w 4 językach plus w Polskim , gwarancję zibi 6 lat plus międzynarodową. Na dekielku hologram Tarcza posiada logo Team RB oraz sub tarczę w kolorystyce Red Bulla .
Konstrukcja koperty , tarczy , wskazówek na bardzo wysokim poziome wykonania w stylistyce sportowej. Jakość materiałów które są użyte do stworzenia zegarka przywodzi na myśl produkty z wyższej półki .

Wskazówki (godzinowa i minutowa) wypełnione Lumibright oraz wypukłe indeksy.
Tarcza wykonana jest z kompozytów z podkreśloną trójwymiarowością układu sub tarcz, z widocznym śrubami przejściami mostkowymi miedzy poziomami tarcz . Indeksy nakładane z okalającą lumibright . Wskazówki godzinowa i minutowa w stylu nowoczesnej awioniki , czyli coś pomiędzy stylistyką lotniczych wskazówek z tymi znanymi z samochodów sportowych. Bezel czarny połyskujący z podziałką tachymetryczną , bardzo dobrze wpisujący się w klimat nowoczesnego sportowego chronografu.
Ciekawa funkcja stopera daje nam efektowny układ napędu wskazówki odliczającego 1/20 sek w stylu retrograde flayback
dokładnie widać to na spocie reklamującym normalną nie limitowaną wersję tego zegarka
TU YT
Jak widać na tarczy zegarka bardzo dużo się dzieje , funkcje które musi pomieścić tarcza:
Godziny minuty , sekunda umieszczona w dolnej sub tarczy , duża sekunda działa tylko w momencie pracy stopera .
Bardzo ciekawie rozwiązane zostało umieszczenie na prawej sub tarczy wskaźnika dzień/noc (kółeczka w barwach Team Red Bull - czerwone dzień / niebieskie noc ), oraz 24 - ro godzinnego odczytu czasu . Lewy totalizator służy do wskazywania zliczonych minut pracy stopera . Dolny totalizator podczas zwykłej pracy zegarka pokazuje upływające sekundy w dość oryginalny sposób , wskazówka sekundowa jest niesymetryczna obustronna , półkolu totalizatora każda z jej dwóch końców pokazuje na innej skali upływające sekundy , krótszy koniec od 30 - 60/0 - 30 a dłuższa na kolejnej skali w czasie tego samego obrotu od 30 -60/0 - 30 , takie dziwne naliczanie podyktowane jest tym że totalizatory są nie całymi okręgami i część odmierzanych sekund które chowały by się pod trójwymiarowymi mostkami byłaby nie czytelna . Wróćmy do normalności - jest data umieszczona na 19:30 .
Koperta stalowa polerowana na lustro , bezel malowany na czarno, koronka zakręcana , przyciski stopera nie zakręcane . Wodoszczelność określona na 100m . Bransoleta z pełnych stalowych ogniw polerowana , zapięcie z podwójnym zabezpieczeniem satynowana .
Stoper odlicza czas do 59 min. 59 sek. 95"
dokładność odliczania do 1/20 sek.
Zegarek trafił do mnie od jednego z kumotrów z forum , mój Tata szukał czegoś nie tuzinkowego dla siebie , ale po otrzymaniu wczoraj wieczorem tego zegarka , powiedział że dla niego brak światełka i alarmu dyskwalifikuje ten zegarek. By był mój muszę oddać kasę albo jakiś z moich Casio . Przyznam się podpuściłem Padre na ten zegarek bo bardzo mi się podoba , to tak na zakończenie recki .
Fotki

Fajny nie .. mnie oczarował !