Machu, Sumo ma jedną podstawową wadę - 20mm między uszami To jedyny w zasadzie powód, dla którego jeszcze go nie mam. Przy tak dużej kopercie wygląda to bardzo słabo. IMHO Poza tym wkufiającym felerem zegarek jest b. ładny. Lubię nurki na paskach skórzanych - ten się nie nadaje, tylko kajdan a i tak w dodatku kombinowany, rozszerzany.
Sumo, ktorego kiedys mialem mial na pewno lepiej wykonana koperte. Przejscia miedzy poszczegolnymi powierchniami byly ostre i wyraziste.
Koperta w tym samuraju jest taka se. Tzn chodzi o wykonanie bo sam ksztalt podoba mi sie bardziej niz w Sumo. Uszy, ktore wg mnie powinny miec ostre kanty sa takie jakby zaoblone. Nie wiem czy to celowe czy po prostu kiepskie wykonczenie
#12 Wysłany: 2017-05-27, 17:27
Tomek napisał/a:
Machu, Sumo ma jedną podstawową wadę - 20mm między uszami To jedyny w zasadzie powód, dla którego jeszcze go nie mam. Przy tak dużej kopercie wygląda to bardzo słabo. IMHO Poza tym wkufiającym felerem zegarek jest b. ładny. Lubię nurki na paskach skórzanych - ten się nie nadaje, tylko kajdan a i tak w dodatku kombinowany, rozszerzany.
Nie do końca się zgodzę - teoretycznie 20mm w uszach przy 44,5mm średnicy koperty powinno wyglądać źle, ale dzięki odpowiedniemu wyprofilowaniu koperty tak nie jest. Co do pasków to fakt - pasują niespecjalnie, to jest zegar na bransoletę