Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 54 Dołączył: 19 Lut 2016 Posty: 6581 Skąd: 3City
#77 Wysłany: 2017-05-10, 18:25
Jesteśmy razem 15 miesięcy. Brązowy Triton EDC i ja. Co drugi dzień na ręce, kilkanaście razy pod wodą, 3x w morzu. Mam wrażenie, że on starzeje się ładniej i nie tak szybko
Wyciera nam się to czarne... Ale pistolety i karabiny też nie są wolne od tej przypadłości...
Dostaliśmy nieco cieni, jakieś początki patyny i ładny poler w miejscach stykających się z ubraniami.
Od spodu patyny nieco więcej i pojawia się delikatne przetarcie czarnego na rancie dekla.
I nie mogę oprzeć się wrażeniu, że koronka jest z innego materiału niż koperta (czyżby mosiądz?!)
Pies czy kot?: pies Pomógł: 3 razy Wiek: 54 Dołączył: 19 Lut 2016 Posty: 6581 Skąd: 3City
#86 Wysłany: 2017-05-10, 20:39
Cytat:
Jak się ma 40+ zegarków, to nie ma się EDC Ale jakbym miał wybierać z tych trzech - chyba jednak 30atm, za prostotę i surowość.
No i ja też do tego dążę. Trytona kupiłem jako następcę Poseidona, któren mnie się zbiesił i naprawa trwała. A ponieważ wybierając naoglądałem się różnych takich to połknąłem bakcyla i teraz, kurna, też z wolna przestaję mieć EDC
[ Dodano: 2017-07-13, 23:21 ]
Zmiany, zmiany...
Zarzekała się żaba błota... Do tej pory, przez rok było tak:
Twierdziłem, że nurki to tylko na gumie lub kajdanie, aż tu nagle...
Pasek od kolegi As82, oklamerkowany dziełem Staruszka:
I teraz nadaje nurkowi pirackiego charakteru, fajny łobuz zrobił się ze Stenka
[
_________________ Lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#87 Wysłany: 2017-11-28, 14:41
Hej, pytałem na sąsiednim forum, ale niestety kamień w wodę Ponowię pytanko tutaj: przymierzam się do zegarka Steinhart, a konkretnie dwóch modeli. Jeden z nich to B-Uhr w brązie. Jak się sprawuje w praktyce? Jest wykonany z brązu, czy to tylko powłoka z pvd (?) Nie obłazi z czasem?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#89 Wysłany: 2017-11-28, 19:12
Tak, widziałem na alle... Niestety rozmiar 47 skutecznie mnie ostudził. Ten, który pokazałem, ma 44 mm.... Też sporo jak dla mnie, ale do przełknięcia.
Tylko zastanawia mnie, jak zegarek dwu-trzyletni może się już "ładnie starzeć "
Ostatnio zmieniony przez Hogg 2017-11-28, 19:13, w całości zmieniany 1 raz