Nieoczekiwanie, na drugi dzień od rejestracji na forum, mam już prośbę o radę. Dziś rano odebrałem przesyłkę z zegarkiem jak w tytule postu. Piękna rzecz, oczywiście na mój gust, zrobił na mnie dużo lepsze wrażenie niż na dostępnych w sieci zdjęciach.
Wszystko byłoby super, gdyby nie potrzeba nakręcenia... no i ustawienia poprawnego czasu. Zacząłem bardzo delikatną próbę "odciągnięcia" koronki, niestety bez efektu. Ponawiałem już kilkakrotnie podchodzić do sprawy, szukać informacji w sieci. Niestety bezskutecznie.
Oczywiście najbardziej oczywistym wyjściem jest zapytanie producenta, pana Kemmnera, co na pewno zrobię jeśli nie rozwiążę sam problemu. Nie wiem tylko jak sprawnie radzi sobie z korespondencją po angielsku.
Może ktoś z kolegów ma sugestię odnośnie tego co może powodować problem. Oczywiscie zakładam, że bardzo prawdopodobna odpowiedź to jakiś błąd w montażu i, co za tym idzie, konieczność odesłania zegarka do naprawy / poprawy gwarancyjnej. W każdym razie z góry dziękuję za pomoc!
BTW, mechanizm zegarka to Unitas 6498-1.