Aukcja odbędzie się w dniu 16 października 2011 roku w Teatrze im.Juliusza Słowackiego w Krakowie o godzinie 19.00
Honorowy patronat objęli: Ksiądz Kardynał Stanisław Dziwisz, Metropolita Krakowski oraz Marek Sowa Marszałek Województwa Małopolskiego
Aukcję uświetni występ artystyczny Mai i Andrzeja Sikorowskich
Cytat:
Moi Drodzy,
Przesyłam Wam katalog Aukcji Charytatywnej Zegarków która odbędzie się w Krakowie, w Teatrze im. Juliusza Słowackiego w dniu 16 października 2011 roku o godz. 19.00.
Proszę Was wszystkich o pomoc w nagłośnieniu tego pięknego wydarzenia, zaproście przyjaciół, zaproście miłośników zegarków, zaproście Wszystkich którzy mają wielkie serce i chcą pomóc tym którzy pomocy potrzebują.
Spotkajmy się w tym dniu, dniu który jest 33 rocznicą wyboru Karola Wojtyły na Papieża.
Pokażmy całej Polsce, pokażmy całemu światu że zegarek to nie tylko urządzenie odmierzające czas, pokażmy że zegarek to nasz przyjaciel i strażnik, strażnik naszego trwania i przemijania. Zegarek to ukochany przedmiot, MIGICZNY PRZEDMIOT!
Serdecznie zapraszam
Wojtek Strojny
Cytat:
14 zegarków z których każdy ma ciekawą historię.
Oprócz samego zegarka Jana Pawła II na pewno warto zainteresować się zegarkiem Plan les Ouates Frederique Constant w kopercie z białego złota, Polporą Wawel z numerem 1, zegarkami znanych osobistości (M. Kusznierewicza, M. Stuhra)
Ciekawostką jest przekazany przez Joerga Schauera zegarek Stowa Poland Limited Edition.
7. Maurice Lacroix Pontos - wylicytowano 9.000 zł (wartość modelu 9.200 zł - jeden z 2 zegarków na aukcji sprzedanych poniżej ceny detalicznej)
http://www.zegarek.p...he-pt6217-.html
9.Polpora wylicytowano 4.500 zł (wartość modelu 4.650 zł - jeden z 2 zegarków na aukcji sprzedanych poniżej ceny detalicznej)
http://www.e-zegarki...Wawel-1645.html
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 44 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13433 Skąd: Łódź
#47 Wysłany: 2012-04-27, 14:29
Blaz napisał/a:
Prezes, ale to go kompromituje kompletnie i tak.
a czy ja powiedziałem, że nie? ja próbuję znaleźć wytłumaczenie dla tego czegoś bo to się w głowie nie mieści... ale masz rację - nie ma wytłumaczenia.
Zgadzam się Blaz z tobą co do ostatniej kropki!
od siebie tylko dodam, że to chamstwo zwyczajne... nie, nie chodzi mi o cenę. Chodzi mi o to, że jak już się podejmuje takich ruchów to przynajmniej mógłby się deczko lepiej postarać - nikt mu nie broni kosić leszczy, ale w takim stylu.... tragedia.
od siebie tylko dodam, że to chamstwo zwyczajne...
Chamstwo i w sumie nie wiem czy nie oszustwo. Patrząc na tą aukcję...
Cytaty o tej aukcji wziąłem z kizi.
Ciekawe, że NIKT, kompletnie nikt, od listopada nie spytał Strojnego co to za frankena sprzedaje...
Ostatnio zmieniony przez Blaz 2012-04-27, 14:52, w całości zmieniany 1 raz
Cezar Klon Ryżowego Długiego Marszu MARUDA i MENDZIARZ
Pies czy kot?: pies Pomógł: 51 razy Dołączył: 01 Kwi 2011 Posty: 12913 Skąd: mapenzi
#52 Wysłany: 2012-04-27, 14:57
To już wiem, jak spędzę długi weekend
Wezmę ten swój, co mnie Santino pomógł uczynić, mam dremel w piwnicy...
Córcia tarczę pomaże ( ma talent ) i się sprzeda za 20tysi
A zastanawiałem się skąd wezmę na wakacje w ciepłych krajach
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 119 razy Wiek: 37 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14194 Skąd: Gliwice
Wygląd dworcowego perfecta za 3k, tłumaczony wysoką jakoscią+ patetycznym tekstem o pierwszej i jedynej polskiej manufakturze....ale niech będzie, ze to o zegarek chodzilo
Blaz [Usunięty]
#54 Wysłany: 2012-04-27, 15:46
To naprawdę ohydne, że Strojny tego frankena wystawił na aukcji podpierając się zegarkiem papieża...
Pies czy kot?: pies
#58 Wysłany: 2012-04-27, 16:49
o matko jeszcze to:
"Rok 2003 – Papież Jan Paweł II przekazuje na nasze ręce swój bardzo osobisty zegarek z prośbą, aby pomóc szkole Św. Tereski z Rabki. Zegarek do dzisiaj nie został wystawiony na aukcję. "