Aronus napisał/a: |
Tak czytam o tych rozmiarach i z tego wszystkiego założyłem sobie na łapę Blonexa o średnicy 34 mm i świetnie mi on pasuje ![]() |
Ja tez sie poczulem zainspirowany

http://www.chinawatches.p...p=534644#534644
Aronus napisał/a: |
Tak czytam o tych rozmiarach i z tego wszystkiego założyłem sobie na łapę Blonexa o średnicy 34 mm i świetnie mi on pasuje ![]() |
Mzeg napisał/a: |
Machu, ten zegareczek z avatra mógłby być subtelniejszy na mój gust ![]() |
rybak napisał/a: | ||
Ja tez sie poczulem zainspirowany ![]() http://www.chinawatches.p...p=534644#534644 |
Cytat: |
Machu[/b], spokojnie, tylko sobie tu dyskutujemy i poglądy wymieniamy. Nikt na siłę nikogo przekonać nie chce ![]() |
Machu napisał/a: | ||
Cztery strony spamowania i momentami całkiem sensownej argumentacji, tyle tylko, że sedno sprawy tyczy się gustu i indywidualnych upodobań, a próby dowodzenia iz gust jednej grupy jest RZEKOMO właściwszy lub z jakichś powodów bardziej sensowny to dywagacja na zasadzie "Moja racja jest mojsza, niz twoja jest twojsza" ![]() Owszem, kwestia zalezności między rozmiarami zegarka a rozmiarami ciała i modą jest ciekawa i fajnie jest się nad tym zastanowić, byle tylko nie przybierało to form próby udowodnienia adwersarzowi, iż jego poczucie estetyki/gustu/smaku jest w jakikolwiek sposób gorsze od naszego, bo powyzsze kwestie tak arbitralnym ocenom nie podlegaja, a przynajmniej moim zdaniem nie powinny ![]() P.S.
Pewnie, że mógłby, ale na tym właśnie polega jego urok, że nie jest ![]() ![]() ![]() |
Machu napisał/a: |
Odniosłem wrażenie, ze autor tematu (momentami) nieśmiało próbuje ![]() |
Mzeg napisał/a: |
Machu, otóż sedno sprawy nie dotyczy wcale gustu. Bo sedno sprawy dotyczy postawionego nie wprost na początku pytania: dlaczego Heuer tak bardzo starał się nie powiększyć koperty (a oryginalna Carrera to jeden z najbardziej cenionych chronografów), a w reedycji zrobił model 41mm czyli też poniżej obecnych tendencji modowych. |
Narfas napisał/a: |
Niezmiernie żałuję, ale w obecnych czasach moje ulubione wintydżyki po 32-35mm źle wyglądają na łapie 19cm. Optimum: 37-40mm. |
Machu napisał/a: |
Hmm, jesli wg ciebie cos wyglądało ok dawniej, to nie wiem czemu obecnie miałoby byc inaczej ![]() ![]() |
Woytec60 napisał/a: |
Jaki, jaki?
Może ulżę i przygarnę... ![]() |
Woytec60 napisał/a: | ||||
Ja też no i co? ![]() |
Narfas napisał/a: |
Bo ma rację!
Niezmiernie żałuję, ale w obecnych czasach moje ulubione wintydżyki po 32-35mm źle wyglądają na łapie 19cm. (...) |
rybak napisał/a: |
He? Komu "wygladaja"..? Hu kerzzzz...? Obrazek Zle sie czujesz, bo komus sie cos wydaja? Serio? ![]() |
Narfas napisał/a: | ||
Mnie się wydaje - i to wystarczy. Fajne zegarki, ale w pudełku im lepiej. Obrazek pozdrawiam Narfas |