Maro66 to chyba pierwszy temat jaki czytałem na forum jeszcze nie będąc użytkownikiem. Nawet jedno zdjęcie pożyczyłem do Wish Listy Siem zauroczyłem tym zegarkiem no i nic nie zrobię
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Maro66,
Witam Szanownego Kolegę Maro66
Pod wpływem napisanej przez Ciebie recenzji stałem się szczęśliwym posiadaczem eposa 3401 (czarna tarcza/pasek)
Teraz zwracam się z prośbą o poradę odnośnie zakupu Hamiltona x-wind.Czy on faktycznie wygląda tak dobrze jak na zdjęciach? "Obawiam" się tego ze jego szkiełko nie ma AR i trochę jego wielkości (mój nadgarstek 18.5 cm).Jestem zadowolony z eposa ale ten hamilton nie daje mi spokoju (najgorsze ze nie mogę go nigdzie przymierzyć Zawsze marzyłem o sikorku na valjoux..., warto zaprzatac sobie nim głowę? Czy nie za duży (niewygodny gabarytowo) na codzień. B.proszę o jakąś krótką odpowiedź. Pozdrawiam
Dzieki.
Powiem tak. X-Winda uważam za tzw. zegarek kompletny. Jest bardzo oryginalnym chrono w przystępnej cenie. Nie jestem obiektywny ponieważ dla mnie Hamilton mógłby być "tym jedynym". Niestety względy finansowe sprawiły, że musiałem się z nim rozstać. Mi osobiście AR nie brakowało. Mimo swojej wielkości (44 mm) świetnie leży na nadgarstku. Trzeba również wziąć po uwagę, ze mniejsze zegarki na 7750 są bardzo wysokie i te w okolicy 40-43 mm wyglądają trochę nieproporcjonalnie. Na przykład Certina DS1 chrono, czy Longines Heritage chrono wyglądają dziwnie na nadgarstku, a X-Wind (MZ) świetnie.
Jeśli masz kasę i chcesz chronograf, to bierz Hamiltona śmiało.
PS: również ma nadgarstek między 18 a 18,5 cm i Hamiego nosiło się i wyglądał rewelacyjnie.
_________________ Time is meaningless, and yet it is all that exists.