Jeśli faktycznie Twoja Michał jest niższa, to może tłumaczyć kwestię ringu
No i zdjęcia! Super!
Już nie pamiętam kto, ale ktoś w Katowicach mierzył suwmiarką i porównywał ze srebrną Przemka. Faktycznie moja była trochę niższa i ma trochę inną lunetę.
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#1322 Wysłany: 2014-02-07, 21:40
Michał napisał/a:
...
Okazało się, że poza faktem istnienia kopert o dwóch rozmiarach (42 i 44) to te 42mm też są co najmniej dwa rodzaje. Ta moja z tego co pamiętam jest niższa. Stwierdzone, zmierzone w Katowicach.
Ja swoja zmierzyłem, 44 mam jak byk, choć z tego co pamiętam jak kupowałem (chyba ze Słoniem) to miało być 42...
I owa koperta 44mm ma 14,5mm grubości ze szkłem(wypukłym lekko) i deklem
Nooo ....
A teraz sobie Pany pomnijcie, co było z pezetelką.
Dokładnie to samo.
Inne koperty, inne punkty mocowań, inne śruby, inne cuda-wianki
Od tamtej pory, to jak ja słysze "se weźmiem i se zrobim moda istniejącego modelu", to mnie trzęsie. A Sylwek, to by mnie nabił na pal i posypał wyciekające flaki saletrą...
Trzeba tego na przyszłość unikać, biorąc gotowizny z jednej serii - jak przy odważniku.
ALAMO, ale że są dwie wersje 42 i 44 było wiadomo od razu - no prawie od razu. Tylko pojawił się w Katowicach temat, że moja 42 ma inna lunetę i inną wysokość niż 42 Przemkowa, która jednak okazałą się 44
_________________ "Mam bardzo nieskomplikowany gust. Zawsze zadowala mnie najlepsze". Oscar Wilde.
Da się gdzieś dostać sam mechanizm do tego Gartona?
Zabrałem się dziś za wymianę tarczy i wskazówek i uszkodziłem oś sekundową Złamałem ją albo wcisnąłem o ile to możliwe...