prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#31 Wysłany: 2018-10-04, 15:32
Dodam tylko że trzeba być uważnym. Bo to co Krzysiek opowiada to łatwo przeoczyć.
Zwłaszcza w bankomatach w UE.
A, podobno, do Azji w ogóle nie opłaca się zabierać tej karty. Tak, że tego...
W Europie fajnie się tym płaci, tanio jest.
Pomógł: 11 razy Wiek: 44 Dołączył: 31 Gru 2012 Posty: 1775 Skąd: Warszawa
#32 Wysłany: 2018-10-04, 18:10
prezesso, nieprawda z tą Azją:) bo niby dlaczego nie miałoby się opłacać? W styczniu i lutym używałem Revoluta w Azji, konkretnie w Tajlandii i nie było problemów. Jedyny myk to prowizja przy wypłacie bahtów ale to urzędowa prowizja w każdym przypadku naliczana. Przy płatnościach kartą nie było żadnych problemów. Oczywiście tam gdzie ją przyjmowali, bonw sieci 7-eleven tylko Visa:)
_________________ Non serviam.
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#33 Wysłany: 2018-10-04, 19:14
Może dlatego to słyszałem.
Przyda się info bo planuję na luty
btw, prowizja duża? bo się zastanawiam czy jest sens w kantorze kupować.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35110 Skąd: Polska Pd. B
#34 Wysłany: 2018-10-04, 19:31
prezesso, przyczyniłeś się do tego, że zacząłem Revoluta używać - wiesz zresztą sam ...i dobrze, bo już dość tego PayPalowego zdzierstwa
.
.
.
...a czujnym trzeba być, to fakt
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2018-10-04, 19:32, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2015 Posty: 2946 Skąd: Warszawa
#40 Wysłany: 2018-10-11, 10:43
Ciekawostka Revolut: kupiłem głośniki i kable w niemieckim sklepie z dostawą do Polski. Zapłata w Euro, więc doładowałem Revolut, przewalutowałem i bez problemu przeszło. Dziś telefon ze sklepu, że płatność kartą z UK i wysyłka do Polski nie są dozwolone. Ciekawe co zmalowali nasi rodacy. Podejrzewam, że ktoś kupił u nich dużo towaru na fałszywe karty.
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2015 Posty: 2946 Skąd: Warszawa
#42 Wysłany: 2018-10-11, 12:21
Oddali, już jest na Revolut. Tylko teraz nie wiem czy chce się bujać z podłączaniem Revolut do PayPal, czy może przewalutowanie na PLN i zapłata karta kredytową. PayPal ostatnio próbował mnie okraść na przewalutowaniu GBP-EUR.
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35110 Skąd: Polska Pd. B
#43 Wysłany: 2018-10-11, 12:33
Ja płacę Revolutem podpiętym do PayPala właśnie (z opcją rozliczania porzez wystawcę karty) - tylko nie wiem, czy w Twoim przypadku, finalnie, znowu po stronie sprzedawcy nie pojawi się ten sam myk z drogą kasy poprzez kilka stref walutowych i znowu odmówi wysyłki
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
#44 Wysłany: 2018-10-11, 13:59
Właśnie z tej opcji skorzystałem. Bez przewalutowania chcieli mnie okraść na 4,8% wartości transakcji. Zobaczymy, choć nie powinni plumkać bo PayPal przecież przykrywa wcześniejszą drogę pieniędzy przed sprzedającym.