Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 771 Skąd: Mazowsze
#17 Wysłany: 2017-05-28, 11:55
Panowie weryfikacja przeszła wam bez problemu? U mnie mimo pięciu prób non stop dostaję komunikat, że nie mogli zweryfikować.
Zdjęcia dokumentów są czytelne, może po prostu już na selfie nie jestem taki piękny i młody jak na dokumencie
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2015 Posty: 2946 Skąd: Warszawa
#24 Wysłany: 2017-05-29, 08:02
Doładowałem 500 PLN jakiś czas temu. Zabezpieczenie przed uczestniczeniem w praniu kasy z przestępstw albo łagodne przekonywanie do zakupu wersji Premium
_________________ A wristwatch plays a very important role for a true gentleman. As he lifts the watch in front of his face to apparently check the time - he can also surreptitiously use his other hand to make sure his fly zip is closed.
#25 Wysłany: 2017-05-31, 13:26
Ja mam dalej 250zł, support mi odpisał, że po korzystaniu i regularnym doładowywaniu sam się zwiększy.
Gorzej, że od 3 dni ładuję i dalej nie starczy mi na zakup, który planuję
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
#27 Wysłany: 2017-05-31, 19:20
Dobra, to 2 słowa o problemie, który mi trochę napsuł krwi przy pierwszym korzystaniu z Revolut (pomijając oczywiście limit doładowania przez który uciekła mi jedna oferta...). Może komuś się przyda
Sprzedawca na ebay wystawił mi fakturę w USD. Wymieniłem na koncie Revolut PLN na USD (kurs - rewelacja) i utworzyłem wirtualną kartę. Przy weryfikowaniu jej na Paypal pobrało mi GBP pomimo, że takiej waluty na karcie nie miałem ale nic to, w końcu samo mi przeliczyło.
Problem zaczął się przy próbie zapłacenia płatności w USD: paypal na siłę chciał mi przewalutować USD z płatności na GBP bo sobie wykrył, ze karta jest w tej walucie. Kilka przekleństw, wyszukiwań w google i pw z muchacho_ później znalazłem co trzeba zrobić:
W ustawieniach paypala: Ustawienia płatności -> Zarządzaj wstępnie zatwierdzonymi płatnościami-> Ustaw dostępne źródła finansowania płatności -> Karta kredytowa MasterCard xxx Opcje przeliczania -> Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego.
Być może da się to zrobić łatwiej albo szybciej ale tak mi się udało Dlaczego paypal wykrył mi akurat GBP tego nie wiem ale na żadnym etapie potwierdzania płatności z ebay nie mogłem tego zmienić.
Ostatnio zmieniony przez Tapir 2017-05-31, 19:20, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 16 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 5277 Skąd: Warszawa
#28 Wysłany: 2017-05-31, 22:50
Paypal stara się być cwany i przeliczać waluty po swoim złodziejskim kursie. Wykrywa GBP, bo tam karta została wydana.
Kiedyś pamiętam, że podczas płatności można było wybrać, czy ma przeliczać waluty, czy pobrać w walucie wystawionej przez sprzedawcę, ale teraz zdaje się zrobili domyślną opcję ich przeliczania, a zmienić da się tylko głęboko w ustawieniach. Dzięki takim rozwiązaniom jak Revolut wreszcie stracą monopol na tego typu płatnościach i zapłacą za takie cwaniakowanie.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35110 Skąd: Polska Pd. B
#30 Wysłany: 2018-10-04, 13:17
Wszedłem w końcu w Revoluta - żałuję, że tak późno
.
.
.
...Jakby ktoś sie wahał - to powiem Wam, nie ma powodu - to działa
.
.
.
...Można praktycznie wszystko, po kursach niemających nic wspólnego z bandyckimi przelicznikami PayPala (a wcale nie trzeba zPayPala rezygnować).
Dziś na przykład zwróciłem kasę przy użyciu Revoluta, ale na wystawioną w PayPalu fakturę (żądanie zapłaty).
Faktura wystawiona w AUD, PayPal chciał przeliczyć z GBP, ale ja już wcześniej sobie doładowałem konto na Revolucie w AUD (najpierw przekazując tam złotówki z podpiętej do PayPala i Revoluta karty Inteligo, potem przewalutowując je na dolary australijskie).
Operację wykonałem z PayPala (ale wirtualną kartą Revoluta też tu podpiętą), podając z kolei przed dokonaniem transakcji sposób rozliczenia - według wystawcy karty
Trochę skomplikowanie to wygląda, ale to tylko tak się wydaje - warto się trochę pobawić, żeby potem nie płacić niepotrzebnie haraczu, nawet z niewielkich kwot
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64