Pies czy kot?: pies Pomógł: 39 razy Wiek: 47 Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 6969 Skąd: Działdowo
#1 Wysłany: 2016-05-31, 16:17 Kajdan tytanowy do PRW-2500
Odje.... m , chcialem wyjac dwa ogniwa z branzy i piny wypychalem jak pokazywaly strzalki ( nie pierwszy raz skracam branze i zawsze robilem to w przeciwnym kierunku ) dosc łatwo poszło i teraz wkladajac piny wedlug strzalek sa bardzo luzne po kilku puknieciach reka wypadaja
chyba trzeba je wkleic na stałe , propozycja jakiegos kleju ?
a moze inny sposob co z tym zrobic ?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 39 razy Wiek: 47 Dołączył: 14 Gru 2010 Posty: 6969 Skąd: Działdowo
#8 Wysłany: 2016-06-01, 07:24
Wiem juz wszystko tam nie ma zadnych tulejek , tam jest pin wciskany w stozkowy otwor w ogniwie , gdybym wypychal to w przeciwna strone jak strzałka wskazuje ( zawsze tak robilem , za dlugo nie skracalem branzy ) nie bylo by problemu , ja wepchnałem to odwrotnie i przez to teraz przechodzi pin swobodnie przez ogniwo
Ostatnio zmieniony przez revolta 2016-06-01, 10:24, w całości zmieniany 1 raz
diver [Usunięty]
#9 Wysłany: 2016-06-01, 11:36
dlaczego odwrotnie? na złość producentowi ? jak tytanowa bransa to tylko pin powinien się uszkodzić , chyba że tam w środku jednak coś jest - spróbuj pogmerać czymś cieńkim, ewentualnie podmień ogniwa
#10 Wysłany: 2016-06-01, 12:07
diverofobia napisał/a:
dlaczego odwrotnie? na złość producentowi ? jak tytanowa bransa to tylko pin powinien się uszkodzić , chyba że tam w środku jednak coś jest - spróbuj pogmerać czymś cieńkim, ewentualnie podmień ogniwa
Juz gmerałem nic tam nie znlazłaem w srodku , musze poszukac grubszego pina
diver [Usunięty]
#11 Wysłany: 2016-06-01, 12:31
szczerze mówiąc w tytanowych bransoletach nie spotkałem się z brakiem tulejek, albo jedna albo dwie mosiężne z rowkiem (szukaj w środkowej lub w bocznych)- co odpowiada rowkowi- rowkom na pinach- masz rowek/ rowki na pinie?, amerykańce mają rozdwojone piny na końcach (w tym przypadku uszkodzeniu ulega pin) , tytan to w końcu twardziel i otworu nie mogłeś raczej rozkalibrować (chyba że to tytan innej marki )
zanim zamówiłem tulejki do Omeśki gdzie piny się wyrobiły i tulejki też, przerobiłem jeden dobry patent: założyłem plasticzane koszulki na piny- znaczy zrobiłem to tak iż dobrałem koszulkę z przewodziku elektrycznego - rozepchałem go pinem- włożyłem do otworu zamiast tulejek i wcisnąłem pin, a na piny i tulejki czekałem 1,5 miecha+ kolejne 0,5 aż mi się chciało i to działało super- bransa się nie rozpadała jak w przypadku wyrobionych pinów i tulejek