: polerowanie
Czy ktos z kumotrow moze polecic fachowca od polerowania, chcialbym wypolerowac zmeczony zegarek z 316L, od Cape Cod reka mnie boli a ryski nie schodza
P.S. Ile taka przyjemnosc moze kosztowac?
Sylwek
[Usunięty]
2013-10-17, 22:02
:
Ptaku, cape cod Ci tego nie załatwi, musisz kupić pastę polerską w tubce,taką o drobnej gramaturze,tzn zaczynasz od zielonej, a kończysz na siwej,a nawet różowej...
jak masz dremelka,to zakładasz nań jakąś końcówkę miękką i jazda,
mucha nie siada...
pasty do kupienia pewnie w sklepach netowych,lub stacjonarnych dla lakierników samochodowych ...
jak nie w tubce,to w batonach są dostępne ,,
jak chcesz ręcznie to najlepiej sprawdza się kawałek filcu ..
powodzenia
:
Znaczy sie w sklepie jak powiem o co kaman to mi dadza odpowiednie pasty? Mam w domu tempo taka do auta nada sie?
Ja sie nie znam a nie chce zjesc koperty. Dremelka mam trzeba bedzie tylko pewnie jakies nakladki kupic (jak wiesz jakie to poprosze o linka)
takie cos nada sie
http://www.dremeleurope.c...9D45.sl021-vm_1
http://www.dremeleurope.c...9D45.sl021-vm_1
Ostatnio zmieniony przez Ptaku 2013-10-17, 22:13, w całości zmieniany 1 raz
Sylwek
[Usunięty]
2013-10-17, 22:19
:
Ptaku, nigdy nie polerowałem kopert zegarków i chcę aby było to jasne ......
parę lat pracowałem w branży,w której ten proces technologiczny był powszechnie używany,stąd moja wiedza...
proponuję :
zakupić pastę zieloną,gdyż z miękkich jest najgrubsza...
zakupić czerwoną
zakupić siwą
i polerować zaczynając od najgrubszej,czyli zielonej
polerowanie przeprowadzać tak,że :
po zakończeniu każdego etapu przemyć detergentem (zwykłe mycie z użyciem Ludwika powinno wystarczyć) inne płyny też mogą być,ale ma to być płyn do naczyń,a nie szampon do włosów
sprawdzasz i decydujesz ,czy drobniejszym ...
w przypadku kopert zegarkowych operację z racji niewielkich rozmiarów detalu proponuję przeprowadzić ręcznie,tj : kawałek filcu z nałożoną pastą i jazda ręką ...
lub kawałek bawełny (kawałki chińskich koszulek są świetne do tego)
tym czasem więcej grzechów nie pamiętam
ale jak obawiasz się rezultatu,to weź sobie wpierw jakiegoś widelca z zastawy rodowej i dokonaj testu ..
:
ok dzieki tak zrobie jak uda mi sie kupic te pasty
Sylwek
[Usunięty]
2013-10-17, 22:28
:
Ptaku, wykończenie surowym filcem, ale filcem a nie tym co nazywają filcem,a ma w sobie tyle twardych włókien,że porysuje bardziej niz było...
nawet polecałbym irchę do ostatecznego wypieszczenia,,,
:
Dziek jutro pewnie dostane zegar to zobacze jaki jest jego stan, kupilem troche w ciemno.
Kobita przysylala mi takie fotki ze nic na nich nie bylo widac ale twierdzi ze jest porysowany. Za to cena byla b. atrakcyjna wiec zaryzykowalem.
:
Wtrącę się ze swoim pytaniem, bo nie ma sensu, zaśmiecać forum nowym tematem o zbliżonej treści. Kupiłem ostatnio Monstera. Jest to używka i ma sporo rysek. Czekam na Cape Cod i chciałem zapytać bo nie miałem tego wcześniej w ręce. Chodzi mi o bezel. Otóż jest taka większa ryska na "45" i chciałbym ją usunąć. Jak te ściereczki wyglądają w użyciu? Nie ma żadnej szansy, że to wejdzie w szczeliny i pozaciera mi farbę z tej 45tki?
:
Ty, ale bezel w Monsterze jest chyba szczotkowany po okręgu?
FORZA Robert!
RK WRT
:
No faktycznie

To zostaje tylko bransoleta do polerowania
:
gąbeczką do naczyń spróbuj delikatnie
YDHTSAF IYDWT TGAGW OYW
:
dla mnie ta gąbeczka to jakiś mit i zabobon... u mnie nie działa...
"Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska."
Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW
Sylwek
[Usunięty]
2013-11-11, 11:13
:
Buczo, a jakby tak Osoba jaką fotę dała,co ?
Szymon
[Usunięty]
2013-11-11, 11:47
:
Emre,
Zły zmywak masz
Poza tym ja już wcześniej mówiłem - Czyścik do miedzi (lub hydrauliczy, lub jeszcze inaczej się to nazywa):
Kliken machen