Miał być tani, mógł być kwarcowy i bingo - Casio jest tanie i kwarcowe, ma WR200 czyli wody bać się nie będzie no i jeszcze chrono

Zakupiony na zatoce za 40,00$ od popularnego sprzedawcy 4-watches
zdjęcia z aukcji:

a tak wygląda na żywo:

MECHANIZM:
kwarcowy

KOPERTA:
Stalowa o wymiarach: 51.0 x 43.0 x 12.7mm / waga - 97g
przód lekko matowiony, boczki polerowane, dekiel zakręcany
koronka zakręcana, bezel obrotowy, jednokierunkowy - 90 kliknięć
ze względu na wyprofilowanie uszu dobrze leży na nadgarstku!

TARCZA:
rozmiar 30 mm, żółta, czytelna z trzema czarnymi subtarczami - 60 min. sekundnik stopera z zaznaczonym przedziałem 15 min. tarcza godzinowa stopera i sekundnik zegara.
skala tachymetryczna w czarnym kolorze ustawiona pod małym kątem nie pomniejsza tarczy i przy odczycie na wprost jest praktycznie niewidoczna - bardzo poręczne rozwiązanie!
Jedynym minusem jest dość słaba czytelność wskazań - wskazówki są ażurowe a wypełnienie SL na końcach jest podobne do indeksów - spory minus! aby dojrzeć która godzina należy odpowiednio ustawić nadgarsek.
Indeksy na tarczy pokryte są SL lub czymś w tym typie. Zegarek świeci dość ładnie ale niezbyt długo - z seikaczami żadne porównanie.

PASEK:
guma od długości 13cm/8 cm i szerokości 24/18 mm
pasek jest bardzo dobrze wyprofilowany - wręcz obejmuje nadgarstek - super wygodny!

pasek zapinany na zwykłą sprzączkę - szkoda przydałaby się sprzączka bransoletkowa - więc minus. Na pasku są dwie luźne szlufki ale zakończenie paska uniemożliwia zsunięcie się szlufki - za to plus.
pasek posiada 13 dziurek i dzięki temu da się dopasować do praktycznie każdego nadgarstka! a także da radę na piankę.
a... jeszcze jedno - jest całkowicie bezwonny

Pasek z kopertą jest bardzo dobrze spasowany a jak już pisałem razem wyprofilowane są tak że noszenie zegarka jest samą przyjemnością

Ocena końcowa pojawi się po testach terenowo-wodnych

Zegarek nie jest ideałem ale daje radę! Za cenę 170 zł z wysyłką można dostać bardzo sympatyczny zegarek wakacyjny, wodoszczelny do 200m z chrono i bardzo wygodny!
Jeśli ktoś potrzebuje budżetowego łocza na wakacje tak żeby nie obawiać się o możliwość zarysowań, obtarć i innych obrażeń a nie przepada za G-Shockami to mogę polecić ten wybór!
Jak dla mnie w swojej klasie dobre 4/5.
i jeszcze fota nadgarstkowa: