Cale wieki mnie tu nie bylo, ale ostatnio mialem sporo zamieszania w zyciu, co ostatecznie zaowocowalo tym, ze za niecaly miesiac przenosze sie na czas blizej niokreslony do krainy kawa i kebabem (oraz podrobkami) plynacej a konkretnie do Stamulu.
Troche czasu minelo od kiedy rozstalem sie z moim Orientem Revolverem, ktory jak wynika z pobierznej lektury forum od tego czasu stal sie troche popularniejszy (ja sie chyba skusilem jako pierwszy).
No i mnie naszlo, ze trzeba sobie cos kupic koniecznie (zwlaszcza ze pare zlotych w kieszeni jest ale nie tyle aby zapolowac na mojego upragnionego diverka ze Springdrivem...)
Na szybko postanowilem zmniejszyc moj glod zakupowy 2 szybkimi akcjami, dzieki czemu idzie do mnie ciekawy kwarcyk z TokyoFlash oraz klasyczna Mewka z kolkiem na sekundzie.
Jednak tak naprawde to potrzebuje jakiegos divera jako EDC...
Co do wymogow to:
- odpadaja kwarce
- swiss qualita mnie specjalnie nie rusza (przynajmnie poki nie bedzie mnie stac na FF)
- bardzo lubie japonczyki ale jakos nie Seiko (wyjatek, patrz wyzej)
- moze byc tez cos od mniejszych producentow (jezeli nie bedzie go miala polowa tego forum to tez bedzie plus, ale nie jest to najwazniejsze

- minimum 200m szczelnosci
- rozmiar w okolicy 42-44mm
- nie boje sie smialych kolorow (Orient byl zolty)
- budzet to ok 2000-3000PLN (ale jak to zwykle bywa da sie naciagnac)
Czekam na sugestie