Mialem dziś przyjemność przymierzac zegarek jak w temacie. I nieprzyjemność bicia się z myślami, czy sprawić sobie prezent, tym bardziej, że było -14%.
Sądzicie, że jest wart swojej ceny? Mechanizm ma 2824-2, więc nic takiego szczególnego. Właściwie podstawowąwartością tego zegarka jest jego klimat. Na dodatek naczytałem się sporo o tym, jak to Lonżi nie jest już tym samym.
Zdaję sobie sprawę z marketingu, jednak, ech po prostu chyba lubię szwajcary, nie wszystkie. Ale ma TO COŚ w sobie.
Co myślicie o tym modelu? Tzn o jakości wykonania, bo uroda to rzecz subiektywna.
Odpowiedz do tematu
: Longines Legend Diver
:
Taki:
Mnie jakoś się przestał podobać.
Szczególnie, jak zobaczyłem projekt Nawigatora od GG
Mnie jakoś się przestał podobać.
Szczególnie, jak zobaczyłem projekt Nawigatora od GG
: Re: Longines Legend Diver
ze GGerlach navigator bedzie rownie za...isty jesli nie macz mor?
s
| CDrinker napisał/a: |
|
Co myślicie o tym modelu? |
ze GGerlach navigator bedzie rownie za...isty jesli nie macz mor?
s
:
Ostatnio zmieniony przez CDrinker 2012-02-14, 23:32, w całości zmieniany 2 razy
no to zerkam
Z tego, co zobaczylem, to tarcza SUPER, mam tylko wątpliwości do koperty. Nie lubię takich masywnych. To jakaś limitka czy jeszcze są wolne?
Z tego, co zobaczylem, to tarcza SUPER, mam tylko wątpliwości do koperty. Nie lubię takich masywnych. To jakaś limitka czy jeszcze są wolne?
Ostatnio zmieniony przez CDrinker 2012-02-14, 23:32, w całości zmieniany 2 razy
:
do mnie nie gada jakoś i te kreseczki przy 9 i 3 to powodują jakieś 91 i 13 , pod 12 jeszcze rozumiem , nad 6 też mi nie bangla, wskazówka godzinowa ---hm przerost formy nad treścią ,grubością mogłaby odpowiadac minutowej , prócz tego ...
gdyby miał w sobie 6R15 albo ST-ka jakiego ,to bym się nad nim zastanowił ,, ale tylko jakby nie miał tez tego co wcześniej
:
mnie się podoba bardzo - piękne uszy i świetne szkło + klimat. Nie mówiąc o fantastycznych wskazówkach.
Ale subiektywnie rzecz biorąc nawigator i tak zapowiada się na lepszy!
Ale subiektywnie rzecz biorąc nawigator i tak zapowiada się na lepszy!
Skate or die!
:
Nawigator to będzie seryjny zegarek od Gerlacha, dostępny będzie w tym roku więc można poczekać.
Co do Legend Divera to strasznie podobał mi się na zdjęciach a na żywo już nie porywał... Szczególnie jak zobaczyłem zdjęcia PleAmara ( http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=8402 ) to stwierdziłem, że da się taki zegarek ładniej zrobić. Ja bym go sobie odpuścił, ale jeśli bardzo Ci się podoba i nie chcesz czekać na produkcję Nawigatora to bierz. W razie czego zawsze możesz go odsprzedać.
| CDrinker napisał/a: |
| no to zerkam
Z tego, co zobaczylem, to tarcza SUPER, mam tylko wątpliwości do koperty. Nie lubię takich masywnych. To jakaś limitka czy jeszcze są wolne? |
Nawigator to będzie seryjny zegarek od Gerlacha, dostępny będzie w tym roku więc można poczekać.
Co do Legend Divera to strasznie podobał mi się na zdjęciach a na żywo już nie porywał... Szczególnie jak zobaczyłem zdjęcia PleAmara ( http://www.chinawatches.pl/viewtopic.php?t=8402 ) to stwierdziłem, że da się taki zegarek ładniej zrobić. Ja bym go sobie odpuścił, ale jeśli bardzo Ci się podoba i nie chcesz czekać na produkcję Nawigatora to bierz. W razie czego zawsze możesz go odsprzedać.
:
A macałeś wersję bez daty? Bo takiej szukam.
:
Warto poczekać aż ukaże się Nawigator, który zapowiada się o wiele lepiej, a że będzie to unlimited to można będzie porównać.
Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
:
Z datą był. Podobal mi się strasznie i byłbym go prawie kupił, ale odezwal się rozum.
| kkwpk napisał/a: |
| A macałeś wersję bez daty? Bo takiej szukam. |
Z datą był. Podobal mi się strasznie i byłbym go prawie kupił, ale odezwal się rozum.
:
[quote="Apa13"]Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć
[/quote]
[/quote]
:
Archeolog
Że jednak zegarek fajny to się przyłączę

Że jednak zegarek fajny to się przyłączę

:
Dorian06, ba4dzo
fajny chociaż mi się wydawał za delikatny.
Tylko zmień mu tą gumę IMO straszna jest.
fajny chociaż mi się wydawał za delikatny.
Tylko zmień mu tą gumę IMO straszna jest.
Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, OceanX, Oris, Sinn Zelos
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, OceanX, Oris, Sinn Zelos
:
To wygląda na jakiś plastik chyba
Ale Michał ma swoje standardy paskowe, i się ich trzyma.
Gumniak to tylko do Monaco
Ale Michał ma swoje standardy paskowe, i się ich trzyma.
Gumniak to tylko do Monaco
Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
:
Odpowiedz do tematu
Guma najlepszej jakości.
[quote="Apa13"]Lenistwo to cecha ludzi zaradnych. Zamiast wziac sie do dziela, wola myslec jak ulatwic sobie prace, czy ją ominąć
[/quote]
[/quote]
odkupię temat.