Odpowiedz do tematu
: jaki mechanizm polecicie nowym fascynatom vintage
Chciałbym abyście opowiedzieli o swoich doświadczeniach
:
Ostatnio zmieniony przez Maras 2016-09-27, 13:19, w całości zmieniany 3 razy
A.S. 1130, silnik nie do zdarcia mam ich kilka, często noszę bez obaw na co dzień mimo ich 70-lat, że wspomnę tylko o dokładnym chodzie... żadnych problemów czy większych awarii...
tłuczone długo po wojnie, niezawodne
tłuczone długo po wojnie, niezawodne
Ostatnio zmieniony przez Maras 2016-09-27, 13:19, w całości zmieniany 3 razy
:
faktycznie, mam od niedawna lotnika z tym werkiem i z dnia na dzień chodzi dokładniej
w tamtym okresie incabloc to było coś, zapodawaj inne, ja poczekam na innych
w tamtym okresie incabloc to było coś, zapodawaj inne, ja poczekam na innych
:
współczesny powrót do sprawdzonych rozwiązań:
:
ale co szatany Ci się podobają czy łabędzia...
:
całość miodna, dopieszczona, przyjemnie oko zawiesić a mikroreg.dopełnia całości
:
Ostatnio zmieniony przez diver 2016-11-24, 13:56, w całości zmieniany 1 raz
Mistrzami mikroregulacji byli amerykanie:
[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/8db9c63b36bb9c5f][img]http://images84.fotosik.pl/38/8db9c63b36b
to oczywiście przykład, no ale zenio, IWC, Wołna...
jak się podoba dokładność chodu? które rozwiązania są lepsze...
[URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/8db9c63b36bb9c5f][img]http://images84.fotosik.pl/38/8db9c63b36b
to oczywiście przykład, no ale zenio, IWC, Wołna...
jak się podoba dokładność chodu? które rozwiązania są lepsze...
Ostatnio zmieniony przez diver 2016-11-24, 13:56, w całości zmieniany 1 raz
:
...akurat mikroregulacja z dokładnością ma niewiele wspólnego... jedynie narzędzie do precyzyjniejszej regulacji... nieraz i żenujące trupy miały montowaną mikro dla podniesienia prestydżu... jeszcze jak dowalili błyskotek... to Panie... od samego wyglądu zegarek dokładniej chodził
...a tu mój Bartlet ale adjustowany
...a najlepsze zegarki to wszelkiej maści roskopfy i klony... garść piachu sypiesz w mechanizm i dalej chodzą
Ostatnio zmieniony przez Spam 2016-09-27, 15:11, w całości zmieniany 2 razy
diverofobia napisał/a: |
Mistrzami mikroregulacji byli amerykanie:
[url=http://images84.foto...c5f.jpg]Obrazek[/URL] to oczywiście przykład, no ale zenio, IWC, Wołna... jak się podoba dokładność chodu? które rozwiązania są lepsze... |
...akurat mikroregulacja z dokładnością ma niewiele wspólnego... jedynie narzędzie do precyzyjniejszej regulacji... nieraz i żenujące trupy miały montowaną mikro dla podniesienia prestydżu... jeszcze jak dowalili błyskotek... to Panie... od samego wyglądu zegarek dokładniej chodził
...a tu mój Bartlet ale adjustowany
...a najlepsze zegarki to wszelkiej maści roskopfy i klony... garść piachu sypiesz w mechanizm i dalej chodzą
Ostatnio zmieniony przez Spam 2016-09-27, 15:11, w całości zmieniany 2 razy
:
moim skromnym zdaniem trochę ma, ale miało być pisane o doświadczeniach nie o poglądach
Wojtku ( przeczytajmy raz jeszcze : Mistrzami mikroregulacji byli amerykanie- czy to oznacza iż takie były naj?) napisz jaki Twoim zdaniem był naj i dlaczego (nie pisz o negacji).
no a poza tym jak ktoś porównuje zegarki z 1888 z 1919 to chyba nie oki- no chyba że chciałeś zaistnieć w lobby ...
Ostatnio zmieniony przez diver 2016-09-27, 15:30, w całości zmieniany 2 razy
Spam napisał/a: | ||
...akurat mikroregulacja z dokładnością ma niewiele wspólnego... jedynie narzędzie do precyzyjniejszej regulacji... nieraz i żenujące trupy miały montowaną mikro dla podniesienia prestydżu... jeszcze jak dowalili błyskotek... to Panie... od samego wyglądu zegarek dokładniej chodził |
moim skromnym zdaniem trochę ma, ale miało być pisane o doświadczeniach nie o poglądach
Wojtku ( przeczytajmy raz jeszcze : Mistrzami mikroregulacji byli amerykanie- czy to oznacza iż takie były naj?) napisz jaki Twoim zdaniem był naj i dlaczego (nie pisz o negacji).
no a poza tym jak ktoś porównuje zegarki z 1888 z 1919 to chyba nie oki- no chyba że chciałeś zaistnieć w lobby ...
Ostatnio zmieniony przez diver 2016-09-27, 15:30, w całości zmieniany 2 razy
:
Ale mi się ten tymat średnio podoba
[ Dodano: 2016-09-27, 17:24 ]
Nie jestem zegarmajstrem
[ Dodano: 2016-09-27, 17:24 ]
Nie jestem zegarmajstrem
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
nie musisz być, napiszesz co Ci się podoba , co fascynuje- najwyżej ktoś napisze że jesteś
w błędzie........................... ja lubię poznawać ludzi...
Jacobi napisał/a: |
Ale mi się ten tymat średnio podoba
[ Dodano: 2016-09-27, 17:24 ] Nie jestem zegarmajstrem |
nie musisz być, napiszesz co Ci się podoba , co fascynuje- najwyżej ktoś napisze że jesteś
w błędzie........................... ja lubię poznawać ludzi...
:
Fascynuje mnie Marysia z pierwszego piętra
po prostu lubię poznawać nowych ludzi
Ostatnio zmieniony przez Jacobi 2016-09-27, 17:25, w całości zmieniany 1 raz
, co fascynuje |
Fascynuje mnie Marysia z pierwszego piętra
po prostu lubię poznawać nowych ludzi
Ostatnio zmieniony przez Jacobi 2016-09-27, 17:25, w całości zmieniany 1 raz
:
...a to sorki... jak doświadczenie to nie ja...
[ Dodano: 2016-09-27, 19:49 ]
...czy szanowna małżowinka podziela ten pogląd
ale miało być pisane o doświadczeniach nie o poglądach
Wojtku |
...a to sorki... jak doświadczenie to nie ja...
[ Dodano: 2016-09-27, 19:49 ]
Jacobi napisał/a: | ||
Fascynuje mnie Marysia z pierwszego piętra po prostu lubię poznawać nowych ludzi |
...czy szanowna małżowinka podziela ten pogląd
:
a myślałem Spamie że opowiesz nam o przygodach z Kirovkami
:
.
. Bez zdjęć się nie liczy
Odpowiedz do tematu
Jacobi napisał/a: | ||
Fascynuje mnie Marysia z pierwszego piętra po prostu lubię poznawać nowych ludzi |
. Bez zdjęć się nie liczy