:
egon12 napisał/a: |
[satynowa czy czarna] |
Wełniana czy seledynowa?
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2015-04-16, 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
:
Pawłowi chodziło o to, że wersja PVD też jest satynowana, a samo satynowanie to nie jest powłoka tylko rodzaj wykończenia powierzchni - czyli pytanie bez odpowiedzi
:
egon12, satynowana nie jest PVD to tylko proses obróbki mechanicznej stali daje taki efekt.
A tak w ogóle to jak tak bardzo jesteś zainteresowany to udało mi "zmotać" jedną sztukę w satynie, jak by co to reszta na PW.
:
[quote="Svedos"]egon12, satynowana nie jest PVD to tylko proses obróbki mechanicznej stali daje taki efekt.
To z czego jest wykonana ta koperta ? Ze polerka daje efekt takiego koloru ?
/e12
:
Koperta jest stalowa.
Jak weźmiesz stal i ją wypiaskujesz drobnym ziarnem to będziesz miał powierzchnię satynową, jak przetrzesz drobnym papierem ściernym to będziesz miał szczotkowaną, jak wypolerujesz to będziesz miał błyszczącą. Taka technologia.
PVD i tak ładniejszy
Ostatnio zmieniony przez Fixxxer 2015-04-20, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
:
Celowo sprowadziłem do absurdu Twoje, Egon, pytanie. Bo przyznasz, że jest ono z gatunku: "czy należy myć nogi, czy lubić zupę grzybową?". I nie ma tu nic do rzeczy Twój wiek, którego chyba się wstydzisz, a który mnie obchodzi w stopniu minimalnym (można być 11-letnim geniuszem i stuletnim głupcem, czego w żadnym razie nie bierz do siebie). Jeśli wolisz łopatologię, to wyjaśniam, że "satynowa" i "czarna" to niezależne cechy, które mogą występować razem lub oddzielnie. Dziękuję, Kumotrzy, za wsparcie.
Ostatnio zmieniony przez Zinajda 2015-04-20, 16:04, w całości zmieniany 2 razy
Tak wyglądała Zina aka Zinajda.
:
Czy ma ktoś zdjęcia modelu z czarną kopertą z tym paskiem?
http://sklep.gerlach.org....B_a_800x351.jpg
Co sądzicie o takiej kombinacji?
:
Miałem Jastrzębia PVD na tym pasku przez chwilę i według mnie średnio to wyglądało, ale to tylko moje subiektywne odczucie.
:
JA mam na tym pasku i dla mnie bardzo ładnie się komponuje, ja lubię takie zastawiania.
:
Dla uzupełnienia opinii należy jeszcze dodać, że ja też miałem na tym pasku, i zasadniczo jest mi wszystko jedno