Witajcie Kumotrzy
Jakies 3 miesiące temu wpadł mi w ręce taki zegarek jak poniżej. Jako że zbieram tylko ruskie i polskie to zegarka chciałem się pozbyć. Otworzyłem jednak zegarek i w srodku ku swojemu zdumieniu zobaczyłem poljotowski automat P2627. Oryginalny pierścień, ładnie spasowany z mechanizmem, przycisk szybkiej zmiany daty w tym miejscu w którym powinien być. Po zakręceniu dekla zadnych luzów.
Na szybko pomyślałem że to jakiś składak dobrze wykonany.
Odłozyłem zegarek do szuflady.
W niedzielę bedąc na giełdzie staroci u jednego ze sprzedawców zobaczyłem taki sam zegarek. Z ciekawości odkreciłem dekiel i ..... zobaczyłem tam mechanizm poljota P2627.
Czy ktoś z Was zna i widział kiedys coś takiego?
Poniżej zdjecia
Do tego wszystkiego nie pasuje mi jeszcze dekiel. W moim zegarku sygnowany jest z tyłu :
Seiko. Koperta jak mi sie wydaje tez jest z Seiko. Ten u sprzedawcy był taki sam ale nie sygnowany.
Odpowiedz do tematu
:
Kiedyś leżał taki, IDENTYCZNY !!!, na Alle za parę groszy. Opisany jako radziecko-japońska hybryda z lat 70.
Potraktowałem jako wałek, bo pierwszy raz na oczy widziałem. Okazuje się, że być może nie wałek, a rarytas.
Potraktowałem jako wałek, bo pierwszy raz na oczy widziałem. Okazuje się, że być może nie wałek, a rarytas.
:
...cza by było na zaprzyjaźnionym forum popytać... może sowietci coś wiedzą...
:
Spam. Co masz na myśli?
Spam napisał/a: |
...cza by było na zaprzyjaźnionym forum popytać... może sowietci coś wiedzą... |
Spam. Co masz na myśli?
:
forum.watch.ru
Nie to inne "zaprzyjaźnione"
Kris napisał/a: | ||
Spam. Co masz na myśli? |
forum.watch.ru
Nie to inne "zaprzyjaźnione"
:
Na pewno trza być zarejestrowanym a ja nie jestem. Możecie chłopaki popytać?
Yakovlev napisał/a: | ||||
forum.watch.ru Nie to inne "zaprzyjaźnione" |
Na pewno trza być zarejestrowanym a ja nie jestem. Możecie chłopaki popytać?
:
...no jasne ...bez fanatyzmu
topik pozwoliłem sobie założyć... troszkę w stylu kali ma krowa no ale... czytanie a pisanie... no...
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=138027
Yakovlev napisał/a: |
Nie to inne "zaprzyjaźnione" |
...no jasne ...bez fanatyzmu
topik pozwoliłem sobie założyć... troszkę w stylu kali ma krowa no ale... czytanie a pisanie... no...
http://forum.watch.ru/showthread.php?t=138027
:
Dzieki Spam. Masz u mnie browara.
Będę go obserwował. Ciekawe co napiszą ?
Spam napisał/a: | ||
...no jasne ...bez fanatyzmu topik pozwoliłem sobie założyć... troszkę w stylu kali ma krowa no ale... czytanie a pisanie... no... http://forum.watch.ru/showthread.php?t=138027 |
Dzieki Spam. Masz u mnie browara.
Będę go obserwował. Ciekawe co napiszą ?
:
...ta... tylko się nie opisałem... może więc bracia cyrylicy kilka bukf do składu i ładu by poustawiali
:
Kilka bukw poskładałem Pytanie tylko czy zrozumiale
:
...krasota
:
ponoć seiko próbowało wejść na rynek bloku wschodniego i robiła swoje koperty natomiast rosjanie dodawali mechanizmy. Taki fiacik
:
Niby tak z tego 'składaka" wynika, ale że Seiko chciało wejść na rynek kopertami??? To ciężko w to uwierzyć . Już bardziej jakaś kooperacja RU-JP
klamocik007 napisał/a: |
ponoć seiko próbowało wejść na rynek bloku wschodniego i robiła swoje koperty natomiast rosjanie dodawali mechanizmy. Taki fiacik |
Niby tak z tego 'składaka" wynika, ale że Seiko chciało wejść na rynek kopertami??? To ciężko w to uwierzyć . Już bardziej jakaś kooperacja RU-JP
..stare chłopy a pokazują pudełka...jak dzieci..
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
Wilk jest tylko jeden ! podrupkowicze...
Darmowy serwer fotek do 16 GB
:
Na razie na watch.ru jedyna udzielona odpowiedź - składak. Ale poczekajmy może ktoś inny coś wie .
po skończonej partii i królowie,
i zwykłe pionki składane są do tego samego pudełka
i zwykłe pionki składane są do tego samego pudełka
:
Odpowiedz do tematu
Kurczę był kiedyś o tym i innych cudakach temat na WUS ale niestety już go nie albo ja nie mogę znaleźć