: 1 GCzZ im Kirowa w Moskwie Typ I z 1936/7 roku
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-11-03, 13:37, w całości zmieniany 3 razy
Ну, погоди!
: Re: 1 GCzZ im Kirowa w Moskwie Tyo I z 1936/7 roku
Świetny ten Kirow

Tym balansem to bym się nie przejmował w sumie w Kirowach to element eksploatacyjny
Spam
[Usunięty]
2011-10-19, 16:02
:
GRATY

Graty
Szpikny
I dekiel jeszcze z logo ТОЧМЕХ. Graty

Graty
A tak przy okazji - to wnętrze kominka masz gwintowane czy już nie
:
Myślę, że nie, w każdym razie wałek jest już jednoczęściowy...
Ну, погоди!
Spam
[Usunięty]
2011-10-19, 17:00
:
Wałek tak. to widzę po mechanizmie, ale zachodzę w głowę czy przypadkiem nie masz wcześniejszego korpusu koperty. jak go kiedyś rozbierzesz to się pochwal
:
Sam korpus jest na oko identyczny jak w "zwykłych" kirowkach z przełomu lat 30 i 40. Ale obejrzę, gdybym kiedys go rozkręcał
Ну, погоди!
:
pmwas, Graty!..mimo ze moja wiedza jeszcze marna ale ...zacna kieszonka
:
Czyli majster nie zabrał mu tylko 2 częśći - zabrał mu dużo więcej

. grunt, ze pięknie pracuje, nie mam żadnych zastrzeżeń
BTW - logo w zblizeniu
Uploaded with
ImageShack.us
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-10-19, 17:52, w całości zmieniany 1 raz
Ну, погоди!
:
СДЕЛАНО В СССР – najlepsze zegarki na świecie !!!
:
No to już wiem, czemu ktoś wywalił piękny, wczesny półmostek. Spróbowałem podmienić na wczesnokirowski (może nie identyczny, ale bardziej adekwatny) i ten balans kompletnie się nie nadaje. Mostek ma inna konstrucję po prostu, orygonalny jest niższy, ośka za wysoka i włos dotyka balansu na dokładkę. Trzeba by pewnie podorabiać jakoweś podkładki, ale chyba i tak nie warto, skoro działa dobrze. Zaczynam sie zastanawiać, czy toto nie pochodzi czasem od najwcześniejszych przystawek balansowych, bo to chyba jednak nie jest z "czystej krwi" K43
BTW - kominek nie jest nagwintowany.
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-10-22, 00:04, w całości zmieniany 1 raz
Ну, погоди!
Spam
[Usunięty]
2011-10-22, 15:57
:
Ja mam K-43 z 2GCzZ z 1939 i z niej oś także nie pasuje do K-43 z 1GCzZ - za wysoka
:
Cóż, ogólnie z częściami do 1GCzZ (więc pewnie do wczesnych Złatoustów też) jest kiszka, bo były one inne niż 2MCzZ, 5Z, CzCzZ. Różnic jest kilka, najważniejsze to inaczej skonstruowany remontoir, półmostek kotwicy, grubszy czop osi bębna sprężyny, inna zapadka koła naciągowego, różnice w wysokościach osi. Ogólnie widać, że K43 z 1gCzZ to ostatnia szesnastka Hampden'a, podczas gdy ten z 2CzZ i fabryk z niej sie wywodzących to już bardziej radziecki mechanizm z kilkoma modyfikacjami. Remontoir jest oczywiście w całości radziecki, bo Hampdeny (i pierwsze kirowki) miały amerykańska wersję z dzielonym wałkiem, potem każda fabryka zrobiła po swojemu.
Ostatnio zmieniony przez pmwas 2011-10-22, 17:22, w całości zmieniany 1 raz
Ну, погоди!