Odpowiedz do tematu
:
Logo z gwiazdą - znaczy się pewnie Aster ?
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
to jakiś niemiecki wyrób,koperta niemiecka sygnowana G.A.M. TU też jest taki.
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2017-04-06, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
>>>
Podczas przedświątecznych porządków natrafiłem na vintage'owy damski zegarek z pajęczynką i pajączkiem na tarczy...
<<<
Podczas przedświątecznych porządków natrafiłem na vintage'owy damski zegarek z pajęczynką i pajączkiem na tarczy...
<<<
Ostatnio zmieniony przez bladerunner 2017-04-06, 17:51, w całości zmieniany 1 raz
I've seen things you people wouldn't believe...
:
Ostatnio zmieniony przez Maras 2017-04-07, 17:59, w całości zmieniany 1 raz
w dobrym stylu nawiązuje do vintage tutimowo-hanhartowych
i dobrze się komponuje z pozostałymi:
[ Dodano: 2017-04-08, 07:53 ]
butelka jest stara
i dobrze się komponuje z pozostałymi:
[ Dodano: 2017-04-08, 07:53 ]
butelka jest stara
Ostatnio zmieniony przez Maras 2017-04-07, 17:59, w całości zmieniany 1 raz
:
Pany, a to jest coś ciekawego? Bo kliknąłem, na ruskich się nie znam, ale Alle przeglądam od lat i z koronką na tej godzinie komandirów nie widywałem. (tzn. teraz, jak poszukałem, to jedną identyczną sztukę trafiłem na jakiejś stronce fana gatunku, więc wiem, że nie franken)
Pany, a to jest coś ciekawego? Bo kliknąłem, na ruskich się nie znam, ale Alle przeglądam od lat i z koronką na tej godzinie komandirów nie widywałem. (tzn. teraz, jak poszukałem, to jedną identyczną sztukę trafiłem na jakiejś stronce fana gatunku, więc wiem, że nie franken)
'Cause I got this crazy way... crazy way I'm swimming in still waters
:
>>>
Radziecki czasomierz Wostok Komandirskie (Восток Командирские), mechanizm 2414 na 17 kamieniach, rzadki model wyprodukowany w 1990 roku przez Czystopolską Fabrykę Zegarków (ЧЧЗ - Чистопольский часовой завод)...
<<<
Radziecki czasomierz Wostok Komandirskie (Восток Командирские), mechanizm 2414 na 17 kamieniach, rzadki model wyprodukowany w 1990 roku przez Czystopolską Fabrykę Zegarków (ЧЧЗ - Чистопольский часовой завод)...
<<<
:
Ruskie z okresu końcówki CCCP/początek FRos. to ani technicznie, ani zbieraczo nie jest cymes. Zakłady cienko przędły, jakość zeszła na psy. Mała ilość akurat takiego modelu, wśród zyliona innych podobnych, niewiele tu zmienia. A Wostoki/Komandiry z koronką na 4 trafiają się co co jakiś czas - dziw, że ich nie zauważyłeś. Ten to cywil, nawet nie jest nazwany Komandirskie, choć ta nazwa w tamtym okresie nie była już od dłuższego czasu zarezerwowana dla wojska i używali jej jak popadło.
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
>>>
Prezentowany powyżej model Wostka co prawda nie należy do drogich i poszukiwanych przez koneserów, ale ze względu na swoją rzadkość stanowi cenny eksponat w kolekcji zegarków radzieckich.
W końcówce lat 80. XX wieku Czystopolska Fabryka Zegarków wyprodukowała jeszcze dwa modele czasomierzy Komandirskie with crown at 4 o'clock.
PS. Pragnąc uprzedzić ewentualne pytania i wiadome uwagi zaznaczę, że załączone przeze mnie zdjęcia należy traktować jako poglądowe...
<<<
Prezentowany powyżej model Wostka co prawda nie należy do drogich i poszukiwanych przez koneserów, ale ze względu na swoją rzadkość stanowi cenny eksponat w kolekcji zegarków radzieckich.
W końcówce lat 80. XX wieku Czystopolska Fabryka Zegarków wyprodukowała jeszcze dwa modele czasomierzy Komandirskie with crown at 4 o'clock.
PS. Pragnąc uprzedzić ewentualne pytania i wiadome uwagi zaznaczę, że załączone przeze mnie zdjęcia należy traktować jako poglądowe...
<<<
:
@Bladerunner
No te foty z zagranicznych (anglojęzycznych) stron widziałem. Ale dla ludzi z Zachodu w przypadku sowieckich zegarków stosunkowo rzadkie może być to, co wcale rzadkie nie jest, bo ogólnie mniej do nich dotarło. Więc takim opis troszkę nie ufam
@Wintergreen
No powiem szczerze, że sztuk z koronką na czwartej nie widziałem (nie zwróciłem uwagi?). Na drugiej - całą masę, te małe amfibie czy te zielone "gajowego". Jak nic szczególnego, to bólu i tak nie mam, bo zegarek mi się podoba, a cena była znośna.
No te foty z zagranicznych (anglojęzycznych) stron widziałem. Ale dla ludzi z Zachodu w przypadku sowieckich zegarków stosunkowo rzadkie może być to, co wcale rzadkie nie jest, bo ogólnie mniej do nich dotarło. Więc takim opis troszkę nie ufam
@Wintergreen
No powiem szczerze, że sztuk z koronką na czwartej nie widziałem (nie zwróciłem uwagi?). Na drugiej - całą masę, te małe amfibie czy te zielone "gajowego". Jak nic szczególnego, to bólu i tak nie mam, bo zegarek mi się podoba, a cena była znośna.
'Cause I got this crazy way... crazy way I'm swimming in still waters
:
Taki praktycznie NOS za 30 ojro. Niemiecka marka/logo Exquisit na niemieckim PUW 65 (mała data). 34mm. Bardzo ładnie wykończony i zabezpieczony przed wilgocią z otoczenia.
tego paprocha przy balansie już nie ma
tego paprocha przy balansie już nie ma
Zegarki * Rower * Radio
:
fajny skąd ma, daja jeszcze takie? jak dajo a liczba ograniczona to poproszę PW
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
Ratler, niestety to zwykłe, e-zatokowe polowanie było.
Zegarki * Rower * Radio
:
Z delikatną nutką niemieckiej ekstrawagancji
Fajne trofeum. Graty.
Gbx.
Mzeg napisał/a: |
Taki praktycznie NOS za 30 ojro. Niemiecka marka/logo Exquisit na niemieckim PUW 65 (mała data). 34mm. Bardzo ładnie wykończony i zabezpieczony przed wilgocią z otoczenia.
Obrazek Obrazek tego paprocha przy balansie już nie ma |
Z delikatną nutką niemieckiej ekstrawagancji
Fajne trofeum. Graty.
Gbx.
"We offer best solutions in search of a problem"
:
Uwielbiam takie zakupy, skutecznie poprawiają mi samopoczucie ... no i - pewnie na starość -
przeszła mi niechęć do złota, szczególnie w przypadku takiego wzornictwa ... tylko po co tutaj ta nikomu niepotrzebna i zupełnie niepasująca data.
przeszła mi niechęć do złota, szczególnie w przypadku takiego wzornictwa ... tylko po co tutaj ta nikomu niepotrzebna i zupełnie niepasująca data.
:
Odpowiedz do tematu
Woj, mi ta data wyjątkowo podchodzi. Bo nie zajmuje miejsca żadnemu indeksowi godzin. Bo nie jest po prostu wyciętym kwadratem ale jest fikuśnie zrobiona na wzór ramki obraz. No i jest taka malutka, co dodaje precyzji małej bądź co bądź kopercie.
Zegarki * Rower * Radio