Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez buran 2016-10-14, 05:55, w całości zmieniany 1 raz
Tyle że ten zodiak ma zakazany znak nienawiści
Ostatnio zmieniony przez buran 2016-10-14, 05:55, w całości zmieniany 1 raz
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
jakby go tak na allegro wystawić jako zegarek dla skinów... ... ))
'Cause I got this crazy way... crazy way I'm swimming in still waters
:
a u mnie taki kwarcyk
Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie.
:
Fajniutki.
:
buran,
... takiego z GDR
hrabia napisał/a: |
Człowiek coś takiego wrzuca na rękę i od razu wygląda na bogacza |
... takiego z GDR
:
Bogacz z enerdowka to pewnie z Glashutte latał
Mam takie jedno ogromne złocone ufo. Nawet tarcza w tym kolorze. Coś okropnego
Mam takie jedno ogromne złocone ufo. Nawet tarcza w tym kolorze. Coś okropnego
:
kolejne stalowe laco w kolekcji
:
Rozumiem, że to z powodu okrągłego mechanizmu, ale kiepsko wyglądają te wybrzuszenia w prostokącie ... ciekawe jak na ręce.
... i tak
... i tak
:
Normalnie dla zegarków z epoki.
Dokładnie takie koperty miały zegarki amerykańskie "do zabudowy". Bulova, Elgin, Waltham, Ingersoll. Gdzieś mam taką Doxę też.
Dokładnie takie koperty miały zegarki amerykańskie "do zabudowy". Bulova, Elgin, Waltham, Ingersoll. Gdzieś mam taką Doxę też.
:
tak to wygląda
:
Racja ... jednak najczęściej projekty kopert skutecznie i niezauważalnie maskowały tą niedogodność, szczególnie u amerykańców ... tutaj mamy "obrzęk Doriana", który pasuje jak ... ... a przecież niemieckie zagłębie dysponowało stosownymi mechanizmami.
ALAMO napisał/a: |
Normalnie dla zegarków z epoki.
Dokładnie takie koperty miały zegarki amerykańskie "do zabudowy". Bulova, Elgin, Waltham, Ingersoll. Gdzieś mam taką Doxę też. |
Racja ... jednak najczęściej projekty kopert skutecznie i niezauważalnie maskowały tą niedogodność, szczególnie u amerykańców ... tutaj mamy "obrzęk Doriana", który pasuje jak ... ... a przecież niemieckie zagłębie dysponowało stosownymi mechanizmami.
:
co ciekawe laco produkowało swój mechanizm przeznaczony do kostek,skąd taki dziwoląg?pewno pożenili leżaki magazynowe i zrobili promocję.
:
Temat o przedwojennych polonicach zacząłem pogadanką o moim kierunku zbieractwa zegarków jako świadków historii przez małe i duże H. Swego czasu usiłowałem się przebić z tematem o historycznych zindywidualizowanych personalnie użytkownikach i ich zegarkach wojskowych, ale temat nie chwycił. Kontynuując generalnie ten kierunek nabyłem coś i powojennego.
http://arch.ipn.gov.pl/ft...elsko-biala.pdf
patrz strona 18. Wynika z tego, że zegarek wręczono najprawdopodobniej w 1976r, kiedy R. Janik odchodził z Zamościa do Bielska-Białej. Ostatecznie doszedł do stopnia pułkownika, a zmarł w 2015r. jako biznesman .
W środku najpopularniejszy mechanizm automatyczny Poljota - 23 kamieniowy cal. 2616.2A.
http://arch.ipn.gov.pl/ft...elsko-biala.pdf
patrz strona 18. Wynika z tego, że zegarek wręczono najprawdopodobniej w 1976r, kiedy R. Janik odchodził z Zamościa do Bielska-Białej. Ostatecznie doszedł do stopnia pułkownika, a zmarł w 2015r. jako biznesman .
W środku najpopularniejszy mechanizm automatyczny Poljota - 23 kamieniowy cal. 2616.2A.
Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
:
Ciekawa historia
Z punktu widzenia Drogi Mlecznej, wszyscy jesteśmy ze wsi.
:
Odpowiedz do tematu
takie perełki dzisiaj u mnie zagościły