Jak mogę domowym sposobem sprawdZić i nie uszkodzić zegarka jego WR.
Zegarek Seiko jest to mod, po wymianie tarczy i wskazówek, i teraz nie wiem czy mogę go zanurzyć w wodzie, chodzi i zwykle pływanie, basen, jezioro, morze
Odpowiedz do tematu
: Szczelność zegara
:
Skoro nie jesteś pewien traktuj go jakby był nieszczelny albo zdemontuj werk z tarczą i wskazówkami , złóż do kupy samą kopertę z koronką , zakręć dokładnie i sprawdź pod wodą a potem znów złóż całość . Koniecznie nasmaruj uszczelki .
:
a nie prościej u zegarmistrza dać dychę za sprawdzenie na maszynie?
Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
:
dokładnie tak
Ratler Wściekły I napisał/a: |
hmmm a nie prościej u zegarmistrza dać dychę za sprawdzenie na maszynie? |
dokładnie tak
:
U mnie w metropoli nie ma takiego zegarmistrza który mógłby to zrobić,
Rudi myślałem że jest prostszy sposób zabytki sprawdzić, a mieć diverka i nie moc go "namoczyć"
Rudi myślałem że jest prostszy sposób zabytki sprawdzić, a mieć diverka i nie moc go "namoczyć"
:
no szczelność zegara sprawdza się w zbiornikach i pompach próżniowych , podobno w Polsce nie mają mocniejszych niż -10 atm, może dlatego jest wiele niesprawdzanych zegarków z napisem 20atm, 30 atm bo i tak nie ma gdzie sprawdzić , oczy serwisy wydają certyfikat WR
żeby pompa vaku pociągnęłła te 20 atm to musi być super pompą
żeby pompa vaku pociągnęłła te 20 atm to musi być super pompą
:
Ostatnio zmieniony przez feleksc 2016-02-01, 13:30, w całości zmieniany 1 raz
E tam.
Ja mam sposób ,choć na mokro .
Dzień 1.
dokładnie wymoczyć w umywalce .
jak działa i nie paruje po 24 godzinach -wanna.
Jeśli bez zmian szykować się na basen ...
Ja mam sposób ,choć na mokro .
Dzień 1.
dokładnie wymoczyć w umywalce .
jak działa i nie paruje po 24 godzinach -wanna.
Jeśli bez zmian szykować się na basen ...
Ostatnio zmieniony przez feleksc 2016-02-01, 13:30, w całości zmieniany 1 raz
Skoro nie stać na rolexa ,
będziem nosić pierdzielexa
będziem nosić pierdzielexa
:
+1
Do odważnych świat należy
feleksc napisał/a: |
E tam.
Ja mam sposób ,choć na mokro . Dzień 1. dokładnie wymoczyć w umywalce . jak działa i nie paruje po 24 godzinach -wanna. Jeśli bez zmian szykować się na basen ... |
+1
Do odważnych świat należy
:
...ot i cała filozofia
feleksc napisał/a: |
E tam.
Ja mam sposób ,choć na mokro . Dzień 1. dokładnie wymoczyć w umywalce . jak działa i nie paruje po 24 godzinach -wanna. Jeśli bez zmian szykować się na basen ... |
...ot i cała filozofia
:
Ja nie potrzebuje nie wiadomo jakiego WR ,tylko popływać na powierzchni, myślałem że jest jakiś sposób na sprawdzenie tego, bez rozkładania zegara w drobny mak, podkręcanie dekla itd, nie chciałbym żeby mi nawet zaparowal, bo nie mam u siebie nikogo kto by go później rozkrecil wysuszyl oczyscil itd.
Spoko będzie diver nie moczony
Spoko będzie diver nie moczony
:
no jak wejdziesz pod deszczownicę i zaparuje to nie popływasz , a jak nie to pływać możesz ...
revolta napisał/a: |
Ja nie potrzebuje nie wiadomo jakiego WR ,tylko popływać na powierzchni, myślałem że jest jakiś sposób na sprawdzenie tego, bez rozkładania zegara w drobny mak, podkręcanie dekla itd, nie chciałbym żeby mi nawet zaparowal, bo nie mam u siebie nikogo kto by go później rozkrecil wysuszyl oczyscil itd.
Spoko będzie diver nie moczony |
no jak wejdziesz pod deszczownicę i zaparuje to nie popływasz , a jak nie to pływać możesz ...
:
Próżnia to -1 atmosfera. Jak uzyskasz podciśnienie mniejsze niż próżnia absolutna ?
Ciekaw jestem bardzo.
diverofobia napisał/a: |
no szczelność zegara sprawdza się w zbiornikach i pompach próżniowych , podobno w Polsce nie mają mocniejszych niż -10 atm, może dlatego jest wiele niesprawdzanych zegarków z napisem 20atm,.... |
Próżnia to -1 atmosfera. Jak uzyskasz podciśnienie mniejsze niż próżnia absolutna ?
Ciekaw jestem bardzo.
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
Daj Darkowi spokój - za długo oddychał mieszanka dla humanistów
Podciśnienia ni chuchu nie nakorbluje niżej zera, ale ciśnienia względnego to troszku udoi. Moze lepiej wiać do schronu, bo jak weźmie na ambicję...
Gboom.
Podciśnienia ni chuchu nie nakorbluje niżej zera, ale ciśnienia względnego to troszku udoi. Moze lepiej wiać do schronu, bo jak weźmie na ambicję...
Gboom.
"We offer best solutions in search of a problem"
:
to zabroni sikania pod murem nie tylko w Starachowicach...
niech koledzy czasami zerkną na emotikona
[ Dodano: 2016-02-05, 16:23 ]
no ... a ile ma ciśnienie atmosferyczne , a dlaczego firanka we prysznicu zawija sie do środka a nie na zewnątrz ? hehehe
Ostatnio zmieniony przez diver 2016-02-05, 16:19, w całości zmieniany 1 raz
Jacek. napisał/a: |
bo jak weźmie na ambicję. |
to zabroni sikania pod murem nie tylko w Starachowicach...
niech koledzy czasami zerkną na emotikona
[ Dodano: 2016-02-05, 16:23 ]
Eustachy napisał/a: |
Próżnia to -1 atmosfera. Jak uzyskasz podciśnienie mniejsze niż próżnia absolutna ? |
no ... a ile ma ciśnienie atmosferyczne , a dlaczego firanka we prysznicu zawija sie do środka a nie na zewnątrz ? hehehe
Ostatnio zmieniony przez diver 2016-02-05, 16:19, w całości zmieniany 1 raz
:
No i wzion se na ambit, ino jak to un - pokrętnie
Sam jesteś e-gniotikona
A jak nie toperz, to co?
Le Gbonque.
Odpowiedz do tematu
diverofobia napisał/a: | ||
to zabroni sikania pod murem nie tylko w Starachowicach... |
No i wzion se na ambit, ino jak to un - pokrętnie
Cytat: |
niech koledzy czasami zerkną na emotikona |
Sam jesteś e-gniotikona
Cytat: |
no ... a ile ma ciśnienie atmosferyczne , a dlaczego firanka we prysznicu zawija sie do środka a nie na zewnątrz ? hehehe |
A jak nie toperz, to co?
Le Gbonque.
"We offer best solutions in search of a problem"