Odpowiedz do tematu
:
Ostatnio zmieniony przez baro 2017-12-13, 11:28, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki panowie. Kolejne projekty mam już w głowie. Chciałbym miedzy innymi przerobić mojego parnisa mini fidka w automacie. Szkiełko z ohydnie mocnym niebieskim antyrefleksem soczewkowe zamienię na high domed SW od Sternkreuz. Myślałem też o przemalowaniu tarczy i zmianie geometrii koperty. I tu mam pytanie do tych co już podejmowali się takiego manewru. Jakich pilników używaliście, a może lepiej mini dremela zakupić? Jakieś tutoriale może macie.. ?
Ostatnio zmieniony przez baro 2017-12-13, 11:28, w całości zmieniany 1 raz
:
Planujesz robić takie sztuki też na ewentualne zamówienie np. od naszych forumiaków myślałeś o tym ? wielu by chciało... pewnie się nie mylę
:
Najpierw sam muszę coś poćwiczyć z tą zmianą geometrii koperty i nabrać doświadczenia. Poza tym klasyczne problem że mieszkam we Francji i nie często jestem w Pl. Oraz mało czasu, nawet na swoje projekty, drugie dziecko w drodze itd.. Myślałem żeby zrobić kilka pasków i wam zaproponować ale i z tym problem..
Maras napisał/a: |
Planujesz robić takie sztuki też na ewentualne zamówienie np. od naszych forumiaków myślałeś o tym ? wielu by chciało... pewnie się nie mylę |
Najpierw sam muszę coś poćwiczyć z tą zmianą geometrii koperty i nabrać doświadczenia. Poza tym klasyczne problem że mieszkam we Francji i nie często jestem w Pl. Oraz mało czasu, nawet na swoje projekty, drugie dziecko w drodze itd.. Myślałem żeby zrobić kilka pasków i wam zaproponować ale i z tym problem..
:
Na pasek bym się pisał, a akurat potrzebuję coś w rozmiarze 26mm.
:
ohydnie, ohydnie, ohydnie
baro napisał/a: |
...Szkiełko z ochydnie mocnym niebieskim... |
ohydnie, ohydnie, ohydnie
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Pszecierz topsze jezd napizane, o zo si hoći szłofiekò...
Fazi napisał/a: | ||
ohydnie, ohydnie, ohydnie |
Pszecierz topsze jezd napizane, o zo si hoći szłofiekò...
:
baro, (jeszcze w drugim wątku popraw )
Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
...Ruski trollu - idi na ch.j...
:
Nieeee, zostawię jak jest, zobaczymy czy ktoś inny to wyłapie. Dam mu "pomógł"
Fazi napisał/a: |
baro, (jeszcze w drugim wątku popraw ) |
Nieeee, zostawię jak jest, zobaczymy czy ktoś inny to wyłapie. Dam mu "pomógł"
:
Zauważyłem, ale pomagacza wolę dostać za merytorykę
Pick people of high integrity over capability. Capability degrades. Integrity compounds.
:
trening malowniczy w oczekiwaniu na właściwe tarcze
:
Czym je malowales? Aerograf? Wyszło całkiem nieźle. Ja przymierzam się do zakupu aerografu i chciałbym też trochę przy tarczach posiedzieć. Widzę że również kiperta od rivera
Próbowałeś już indeksy od drugiej strony jakimś bodajże lakierem modelarskim potraktować, tak by wyglądały na wypełnione?
Próbowałeś już indeksy od drugiej strony jakimś bodajże lakierem modelarskim potraktować, tak by wyglądały na wypełnione?
:
te spreyami, dają twardą fakturę, którą można obrabiać
aerografem maluję tylko akrylami wodnymi bo mi się czyścić nie chce acetonem
te są bardziej miękkie ale za to można być bardziej precyzyjnym
pifko Czym je malowales? Aerograf? Wyszło całkiem nieźle. Ja przymierzam się do zakupu aerografu i chciałbym też trochę przy tarczach posiedzieć. Widzę że również kiperta od rivera
Próbowałeś już indeksy od drugiej strony jakimś bodajże lakierem modelarskim potraktować, tak by wyglądały na wypełnione? |
te spreyami, dają twardą fakturę, którą można obrabiać
aerografem maluję tylko akrylami wodnymi bo mi się czyścić nie chce acetonem
te są bardziej miękkie ale za to można być bardziej precyzyjnym
:
Spreyami można być bardziej dokładnym niż aerografem? O jakichś spreyach mówisz? Jakiś modelarskich?
:
spreye są niedokładne, można pracować nanosząc warstwami, w zależności od "świeżości" mieszają się lub nie, później można odkrywać warstwy, starzyć
aerograf jest bardziej precyzyjny, można nanosić gotwe efekty
przynajmniej tyle w teorii, praktyka jest trudna
Spreyami można być bardziej dokładnym niż aerografem? O jakichś spreyach mówisz? Jakiś modelarskich? |
spreye są niedokładne, można pracować nanosząc warstwami, w zależności od "świeżości" mieszają się lub nie, później można odkrywać warstwy, starzyć
aerograf jest bardziej precyzyjny, można nanosić gotwe efekty
przynajmniej tyle w teorii, praktyka jest trudna
:
Na iluż instytucjach winno wisieć to motto
Gbzzzz.
[ Dodano: 2018-01-21, 21:39 ]
PS: To powinno widnieć na koniec Konstytucji
Odpowiedz do tematu
bofff napisał/a: |
(...) przynajmniej tyle w teorii, praktyka jest trudna |
Na iluż instytucjach winno wisieć to motto
Gbzzzz.