Witam
Jako że to mój pierwszy temat, i post ( poza powitalnym ) powiem pół zdania o sobie; lubię złom .
A teraz temat właściwy:
Pragnę pochwalić się pewnym "zegarkiem", który poskładałem z "latających" luzem po szufladzie części.
Na początku zegarek wyglądał tak
Pasek też moje "Dzieło"
Potem kilka zmian wewnątrz koperty
potem zmiana koperty
i wersja ostateczna - nie planuję więcej zmian
Odpowiedz do tematu
: Steampunk - chyba ;)
:
Generalnie rakieta franken steampunk lubię taki potworki
:
Dokładnie, poza pierścieniem z indeksami od kraba kirowskiego, całość jest z rakiet, z różnych przedziałów czasowych.
Cytat: |
Moje wszystkie ruskie są droższe niż moje wszystkie szwajcary |
:
...znośnie to wygląda... zamiast tych kropek udających indeksy ponawiercałbym otwory
:
O to to!
Fajny potworek
Spam napisał/a: |
zamiast tych kropek udających indeksy ponawiercałbym otwory |
O to to!
Fajny potworek
:
dla mnie masakra, te kropki to chyba po użyciu mocarza były robione i czemu za wąski pasek sobie zrobiłeś?
mimo wszystko, gratuluję chęci i umiejętności
mimo wszystko, gratuluję chęci i umiejętności
:
Dziękuję kropki są krzywe, bo takie być miały, taka była koncepcja . pasek też jest takiej długości, bo tak zaplanowałem .
A z tymi otworami zamiast kropek to świetny pomysł, nawet nie pomyślałem o tym. Jeśli znajdę trochę czasu to zrobię je.
Dzięki zarówno za słowa uznania, jak i krytyki, bo wszystkie są konstruktywne
sanik napisał/a: |
dla mnie masakra, te kropki to chyba po użyciu mocarza były robione i czemu za wąski pasek sobie zrobiłeś?
mimo wszystko, gratuluję chęci i umiejętności |
Dziękuję kropki są krzywe, bo takie być miały, taka była koncepcja . pasek też jest takiej długości, bo tak zaplanowałem .
A z tymi otworami zamiast kropek to świetny pomysł, nawet nie pomyślałem o tym. Jeśli znajdę trochę czasu to zrobię je.
Dzięki zarówno za słowa uznania, jak i krytyki, bo wszystkie są konstruktywne
:
Bardzo fajny projekt.
Nie przejmuj się opiniami tych "Kolegów"
To stare mohery. Mają jeden wzór a'la Panerai i trzymają się go jak pijany płotu
Nie przejmuj się opiniami tych "Kolegów"
To stare mohery. Mają jeden wzór a'la Panerai i trzymają się go jak pijany płotu
"Od dawna już nie nosiłem zegarka. Przeszkadzał mi. Czułem się źle. Miałem wrażenie, że coś pęta mi przegub."
E.Stachura " Cała jaskrawość "
E.Stachura " Cała jaskrawość "
:
A to kółeczko obraca się wraz z sekundową ?
:
Tak . Dałem na sekundnik, od góry drugą tulejkę i osadziłem na niej kółko balansu.
Yakovlev napisał/a: |
A to kółeczko obraca się wraz z sekundową ? |
Tak . Dałem na sekundnik, od góry drugą tulejkę i osadziłem na niej kółko balansu.
:
O, to mnie się podoba
Gdybym nie miał drewnianych łap, to może też bym spróbował coś takiego zmontować
Materiał jakiś by się znalazł.
Gdybym nie miał drewnianych łap, to może też bym spróbował coś takiego zmontować
Materiał jakiś by się znalazł.
:
Właśnie - drewniane łapy...
Mnie się taki steampunk podoba ale też optuję za eleganckimi otworami zamiast naciapanych plam...
No i pasek o odpowiedniej szerokości... I może deko inny, żeby zwrócić uwagę bardziej na zegarek.
Mnie się taki steampunk podoba ale też optuję za eleganckimi otworami zamiast naciapanych plam...
No i pasek o odpowiedniej szerokości... I może deko inny, żeby zwrócić uwagę bardziej na zegarek.
Skate or die!
:
Miedziane nity - ot co.
G.
prezesso napisał/a: |
(...) ale też optuję za eleganckimi otworami zamiast naciapanych plam...
No i pasek o odpowiedniej szerokości... |
Miedziane nity - ot co.
G.
:
Kolegi!! czemu ja na to nie wpadłem. Dzięki
Odpowiedz do tematu
Jacek. napisał/a: | ||
Miedziane nity - ot co. G. |
Kolegi!! czemu ja na to nie wpadłem. Dzięki